Keuring

U heeft besloten uw ICT-apparatuur te laten keuren door een Erkend Keurmeester. De eerste stap is om via onze website contact op te nemen met ICT-Hulp Uitgeest.

Het Keurmerk geldt namelijk alleen in samenhang met gecertificeerde Keurmeesters, die enkel en alleen op de site van ICTKeurmerk vermeld staan. Van de basiskeuring voor het ICTKeurmerk ontvangt u een Keuringsrapport. Hierin wordt door de Keurmeester omschreven welke apparatuur is gekeurd en op welke onderdelen. Dit Keuringsrapport krijgt u in schrift, zodat men deze kan overleggen aan een andere partij als die twijfelt of u wel alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen om problemen te voorkomen. Tevens ontvangt u een certificaat. Binnen de keuringstijd van een uur (bij een gemiddeld huishouden) worden kosteloos eenvoudige werkzaamheden verricht. Mocht er meer nodig zijn dan krijgt u hiervan op papier een overzicht en een kostenraming. Naast het Keuringsrapport en het certificaat ontvangt u ook het boekje ‘Thuis veilig internetten’ met daarin tips en stappen die u kunt ondernemen om veilig te internetten.

Een goede voorbereiding is het halve werk …

Voorbereiding keuring

U kunt een aantal dingen voorbereiden, zodat de keuring voor zowel u als de Keurmeester soepel verloopt. Deze staan hieronder aangegeven.

1. Verzamel de ICT-apparaten die gecontroleerd moeten worden.

Denk hierbij niet alleen aan pc’s en laptops, maar ook aan tablets en smartphones.

2. Zet uw apparatuur van tevoren aan.

De Keurmeester kan dan snel aan de slag.

3. Houd wachtwoorden bij de hand.

Op deze manier kan de keuring met zo min mogelijk oponthoud worden uitgevoerd.

4. Leg eventuele handleidingen van uw apparatuur klaar.

Heeft u een handleiding van uw tablet of smartphone? Dan is het voor de Keurmeester vaak handig om deze tot zijn beschikking te hebben.